Marques
Arehucas
Arehucas compta amb una de les bodegues de rom més grans i més antigues d’Europa, caracteritzada pel seu ús de productes propis de les Illes Canàries. Destilerías Arehucas té una trajectòria centenària. Neix el 1884 al municipi del mateix a Gran Canària, a una fàbrica que es dedicava principalment a la producció de sucre: la Fábrica de San Pedro. La marca, aleshores coneguda popularment com “La Fábrica” recull els seus primers èxits gràcies a la producció de rom a partir del suc de canya, en combinació amb alguns enginys moderns. Des d’aleshores no ha deixat de créixer i actualment exporta de les Canàries a tota Espanya i a més de 10 països.
Bacardi
Bacardí és la marca comercial de la companyia de begudes alcohòliques fundada pel català Facund Bacardí i Massó, un emigrant de Sitges. Aquesta empresa va ser fundada a Santiago de Cuba el 1862 tal com és coneguda mundialment. Actualment, la seu internacional d'aquesta empresa és a Bermudes, però també té oficines a Miami i a Puerto Rico.
Barbadillo
Bodegas Barbadillo, fundada el 1821 per Benigno Barbadillo i Hortigüela juntament amb el seu cosí Manuel López Barbadillo, es troba a Sanlúcar de Barrameda, al Marco de Jerez. Aquesta empresa familiar, amb més de 200 anys d’història, és reconeguda per l’elaboració de la seva emblemàtica Manzanilla, sent pionera en la seva producció des de 1827. Les seves instal·lacions, situades a la zona històrica de Sanlúcar, envolten el castell medieval de Santiago i ocupen una superfície de 75.000 metres quadrats. A més de la Manzanilla, Barbadillo produeix una àmplia gamma de vins, incloent-hi el famós vi blanc “Castillo de San Diego”, llançat el 1975 i conegut popularment com “Barbadillo”, que va arribar a ser el vi blanc més venut a Espanya el 1995. Compromesa amb la innovació i la tradició, la bodega ofereix experiències d’enoturisme, com visites guiades al Museu de la Manzanilla, l’únic al món dedicat a aquesta varietat, permetent als visitants submergir-se en la seva història i processos d’elaboració.
Beam Suntory
La multinacional Beam Suntory, que s'ocupa de les vendes, el màrqueting i la distribució de begudes espirituoses; compta al seu portafoli amb quatre de les deu marques més venudes a Espanya: Larios, Brugal, DYC i Centenario. A més d'aquestes marques, comercialitza més de 20 productes entre els quals hi ha marques de gran prestigi internacional com The Macallan, Jim Beam, Courvoisier i els whiskies japonesos Hibiki i Yamazaki. El canvi de marca de Maxxium Espanya suposa la darrera etapa en la integració de la distribuïdora a l'estructura corporativa de Beam Suntory.
Bodega les Useres
La història d’aquesta bodega s’inicia l’any 1960, quan 86 viticultors de Les Useres, a la comarca de l’Alcalatén (Castelló), decideixen unir-se per tirar endavant un projecte que, 60 anys més tard, ha esdevingut el principal productor del distintiu “Indicación Geográfica Vino de la Tierra de Castelló” i un referent dels vins de la Comunitat Valenciana.
Bodega Pirineos
Bodega Pirineos, ubicada al Somontano, és pionera de la DOP Somontano i un referent en la viticultura de la regió. Amb vinyes històriques gestionades per més de 200 viticultors, combina tradició i innovació per elaborar vins que reflecteixen la riquesa del territori. A més, el celler treballa estretament amb la Cooperativa Comarcal del Somontano de Sobrarbe, clau en la fundació de la DOP el 1984. El seu nom i ubicació reten homenatge al vincle amb els Pirineus.
Bodegas Franco-Españolas
Bodegas Franco-Españolas neix a finals del segle XIX a La Rioja, amb la migració de viticultors francesos que havien deixat les seves vinyes, arrasades per la fil·loxera. A principis dels anys 20 va deixar de ser de propietat francesa, tot i que van decidir mantenir el nom. El màxim referent de la bodega és el vi Bordón, un clàssic amb més de 130 anys que ha estat degustat per personalitats com Alfonso XIII o Ernest Hemingway.
Bodegas Luzón
Els vins de Bodegas Luzón són fruit de la varietat autòctona Monastrell de raïm compacte i gra rodó (ja documentada al segle XV), el sòl i el clima de la zona de Jumilla (Murcia). La preocupació per una cuidada vinificació i criança ben harmonitzada, atorguen una personalitat molt particular als seus vins, que conjuguen a la perfecció la finesa i potència, per satisfer als paladars més exigents.
Bodegas Marqués de Vizhoja
L’any 1968 es funda aquest celler familiar a la vora del riu Miño, un dels precursors de la D.O. Rías Baixas i un referent del compromís amb el vi de la seva terra, especialment les varietats albariño, loureira i treixadura. Actualment compten amb gairebé 40 hectàrees cultivades en què es fa una verema de manera totalment manual. En el procés d'elaboració, s'equilibren la tradició amb l'última tecnologia, per aconseguir uns vins òptims.
Brown-Forman
Brown-Forman és una empresa nord-americana fundada el 1870 per George Garvin Brown, amb seu a Louisville, Kentucky. És una de les companyies més grans del món en la producció i distribució de begudes espirituoses i vins, amb un portafoli de més de 40 marques venudes en més de 170 països. Entre les seves marques més reconegudes es troben Jack Daniel’s, Old Forester, Woodford Reserve, Herradura i Gin Mare. Recentment, la companyia ha anunciat una reestructuració que inclou la reducció del 12% de la seva plantilla global i el tancament de la seva fàbrica de bótes a Louisville, mesures destinades a enfortir la seva posició en un mercat competitiu.
Bruni
Gin Bruni Collin’s té un sabor únic, suau però amb caràcter, amb intensitat i alhora molt digestiu. El seu aroma és el resultat d’un minuciós procés d’elaboració amb alcohol de cereals tridestil·lats, els quals es redestil·len a alambins, amb seleccionades matèries primes botàniques, de diferents llocs del món. Més de 50 premis a nivell internacional avalen la seva qualitat i remarquen l’estil propi d’aquesta ginebra.
Campari Group
La història de Campari Group es remunta a l’any 1860, quan el licorista Gaspare Campari inventa el mític aperitiu vermell de recepta secreta. Actualment la marca ha diversificat la seva oferta i compta amb marques de renom internacional com Aperol, SKYY Vodka, Bulldog Gin, Frangelico, Cinzano, Gin Ondina, Wild Turkey o la pròpia Campari.
Celler Hidalgo Albert
Des de la seva creació a l’any 2003, aquest celler del Priorat ha apostat per la producció de vins ecològics d’alta qualitat, optant per mètodes de treball tradicional. Les varietats plantades a les prop de 8 hectàrees que conreen són la garnatxa negra, la garnatxa blanca, samsó, merlot, cabernet sauvignon i syrah.
Clos Galena
La filosofia del celler és captar l'essència del territori de la manera més fidel possible, amb el propòsit d' assolir vins d' alta qualitat, ecològics, i singulars. Duen a terme un acurat procés d'elaboració, perseguint l’autenticitat dels caldos: la importància de la fertilitat de la terra, la qualitat de l'aigua, la no utilització de pesticides, l'erosió del sòl o el pas per roure francès i americà.
Els seus cultius pertanyen a 3 Denominacions d’Origen: els vins mediterranis d'estil fresc i desenfadat de la D.O. Terra Alta, els de color intens, molt equilibrats i sedosos de la D.O. Montsant i els vins envellits de color intens, d'alta complexitat, molt elegants i madurs de la D.O.Q. Priorat.
Condes De Albarei
Adega Condes de Albarei va néixer l’any 1988, promoguda per uns viticultors del Valle del Salnés, a Galícia. El seu objectiu era elaborar vins “albariños” de la màxima qualitat. El reconeixement internacional va arribar només 3 anys més tard, a l’ aconseguir la medalla d’or al Challenge International du Vin de Burdeos, sent el primer vi blanc espanyol en fer-ho.
Cooperativa Falset Marçà
És una de les bodegues més reconegudes de la DO Montsant (província de Tarragona), respectada pels seus vins, la seva trajectòria centenària com a cooperativa i equilibrada relació qualitat-preu. Ofereixen una àmplia gamma de vins (joves, dolços, amb criança, rancis o vermuts), fruit d’interpretar la riquesa i autenticitat de les seves vinyes.
Costers Del Priorat
Al cor de les Solanes del Molar s’ubica el celler elaborador de Costers del Priorat. És una estructura integrada en l’entorn, que aprofita l’emplaçament i part de les construccions subterrànies d’una antiga masia cartoixana del segle XV. El terreny muntanyós és molt abrupte, donant com a resultat uns procediments manuals i una producció limitada dels seus vins.
Covides
Cooperativa vinícola de referència a la comarca del Penedès, amb 1.900Ha de conreu i una collita anual aproximada de 24 tones de raïm. Els seus vins destaquen per ser només monovarietats en vins joves de l’anyada, d’enologia artesanal i molt acurada, amb una maceració pel·licular i fermentacions llargues a baixa temperatura. Els caves destaquen per una criança llarga i una estricta selección de raïms de qualitat.
Edetària
Edetària, fundada el 2003 i situada a Gandesa, al cor de la DO Terra Alta, és un celler reconegut per la seva aposta per les varietats autòctones i el treball ecològic en vinyes velles. Amb un edifici modern integrat al paisatge de la plana de Gandesa i envoltat de vinyes, produeix vins autèntics que expressen la singularitat del seu terrer. La verema es realitza manualment, seleccionant els millors raïms i vinificant les parcel·les per separat per mantenir-ne la personalitat única. A més, ofereix experiències d’enoturisme, amb visites i tastos que permeten descobrir la dedicació darrere de cada vi.
Emendis
Emendis és un celler situat a Castellet i la Gornal, a la regió de l’Alt Penedès. La finca compta amb 48 hectàrees de vinyes pròpies, on es conreen 12 varietats diferents de raïm. El celler elabora vins i caves exclusivament a partir de les seves pròpies vinyes, aplicant pràctiques de viticultura integrada que respecten i conviuen amb la flora i la fauna de l’entorn. El nom “Emendis” ret homenatge a la primera dona que va habitar la finca l’any 1186. El celler combina tradició i innovació en la producció dels seus vins i caves, oferint productes de qualitat que reflecteixen l’essència de la seva terra i la seva història.
Entrecanales Domecq e hijos
Entrecanales Domecq e Hijos és una empresa vinícola espanyola amb una rica tradició que es remunta a més de 125 anys. Els seus orígens es troben a Bodegas Palacio 1894, i el 1987 van fundar Viña Mayor a Ribera del Duero. El 1999, van adquirir Finca Anzil a Toro, consolidant la seva presència a les principals denominacions d’origen d’Espanya. El 2021, la companyia va adoptar el nom actual, reflectint el seu compromís amb la qualitat i l’excel·lència en l’elaboració de vins. Gonzalo Entrecanales, tercera generació de la família, lidera l’empresa amb una visió enfocada en la sostenibilitat i les aliances estratègiques. Recentment, han adquirit la històrica Viña La Tula al Marc de Jerez, reforçant el seu llegat familiar a la regió.
Estrella Galicia
L'any 1906, José María Rivera després d'emigrar a Cuba i Mèxic, funda L'Estrella de Galícia. S'inicia un vincle entre la cervesera i la família Rivera, que es manté inalterable 5 generacions després. Les seves cerveses, en les diferents variants, destaquen pel seu sabor i cos, situant-les com una de les millors a nivell nacional.
Gin Xoriguer
Gin Xoriguer és una ginebra artesanal originària de Menorca, elaborada a Maó des del segle XVIII amb una recepta tradicional de 1736. Destil·lada amb alcohol vínic, baies d’enebre del Pirineu i aigua de pou de Maó, segueix el mètode de destil·lació simple en alambins de coure amb més de dos segles d’antiguitat, escalfats amb llenya menorquina. Reconeguda amb la Indicació Geogràfica “Gin de Mahón”, aquesta ginebra es caracteritza per la seva transparència, aroma d’enebre, herbes i fusta verda, i un gust amb notes cítriques i de pebre. La seva emblemàtica ampolla amb nansa al coll recorda els antics recipients de fang utilitzats a l’illa. Gin Xoriguer és icònica a Menorca, on es gaudeix especialment en la tradicional “pomada”, combinada amb llimonada durant les festes patronals.
Harbour
Ginebra de gamma Premium, que neix de la passió del seu creador, Daniel Casas, per la cocteleria, el mar i el Delta de l’Ebre. S’elabora artesanalment amb una recepta d’ingredients autòctons, que a nivell olfactiu recorda a llimona, lavanda i olives, i al paladar resulta una ginebra fresca, d’una complexitat i elegància que la fan molt versàtil, tant per prendre sola o en un combinat.
Herència Altés
Marca que forma part del grup De Haan Altés. El celler neix a Batea (Tarragona) l’any 2010, de la mà de Núria Altés i Rafael De Haan. Es tracta d’un cultiu ecològic en la seva totalitat, amb prop de 60 hectàrees. El resultat de la seva criança a sales subterrànies per garantir una òptima humitat i temperatura, atorga serenor als vins amb un sabor polit i amable.
Joan Simó
El celler com a tal neix l’any 1999, tot i que la tradició vitícola de la familia Simó a Porrera (Priorat) es remunta a vàries generacions enrere. Els sòls de les vinyes estan dominats per la llicorella, un tipus de pissarra molt fracturada, rica en minerals, que juntament amb la hidrologia, l'altitud dels conreus i l'aspecte de les vinyes, ofereixen uns vins amb molt de carácter: Les Eres, Sentius i Les Eres Especial Els Carners.
Kensho
És el primer sake elaborat al Mediterrani i el segon a nivell europeu. És un sake a l’estil junmai (vi d’arròs), sense sucres, sense conservants afegits, sense gluten ni sulfits, però amb tot el sabor. La bodega, iniciada l’any 2015, elabora fermentats purs d’arròs ecològic del Delta de l’Ebre i també ofereixen productes com miso, shio-koji, amazake o tamari.
La Madre Vermouth
Els vermuts d’aquesta petita empresa familiar són elaborats amb una selecció única de botànics. Després d’un llarg període de maceració amb herbes aromàtiques en àmfores de ceràmica, s’obté “l’essència mare” del vermut, i es deixa envellir uns mesos en barriques per a potenciar aromes. Posteriorment s’hi introdueix vi blanc curosament seleccionat, obtenint un vermut aromàtic, suau i agradable, amb subtils sabors a fruita.
Laus
Bodega fundada l’any 2002, al Somontano (Huesca) que elabora uns vins amb personalitat pròpia. Els seus blancs (amb varietat Chardonnay), rosats (varietats syrah i garnatxa tinta) i negres (merlot, syrah, cabernet sauvignon i garnatxa tinta) són fruit de la combinació de sòls pobres, amb poca pluviometria i un clima càlid, molt propis de Las Almunietas, al sud de Somontano.
Licores y derivados
Licores y Derivados fa fundar-se l’any 1986 com a petita empresa de fabricació de licors a nivel local i actualment exporten producte a nivel internacional. Destaca la gran varietat de producte i el seu ventall de marques: Cachaça 1982, Afterwork Batidas, Gran Marqués, Reythor Ron, Kabekoff Vodka, Palacio de San Ginés, Piruleta, Reythor Jarabes Syrups, Maxica, Reythor, Sabiduria, Venice Amaretto, Sanmarco di Palazzo i Afterwork.
Lobo
Lobo és una marca innovadora que destaca per les seves cremes d’àgave amb sabors únics i sorprenents, elaborades amb una graduació alcohòlica del 15%. Fundada amb l’objectiu d’oferir un producte diferent i de qualitat, combina tradició i creativitat per crear una experiència única en el món dels licors. Entre les seves varietats més populars es troben Lobo Blue (sabor a xiclet), Lobo Green (meló i síndria), Lobo Velvet (piruleta) i Lobo Guayota (plàtan), que s’han convertit en referents per la seva originalitat i sabor intens. Amb una presentació atractiva i moderna, Lobo busca connectar amb un públic que aprecia la innovació i el caràcter distintiu dels seus productes. A més, la marca manté el compromís amb la proximitat al consumidor, promovent una experiència de consum responsable i agradable.
Matarromera
Hereva d'una vinya privilegiada a una de les zones més exclusives de la Ribera del Duero, Bodega Matarromera es dedica a l'elaboració de vins negres grans reserves, reserves i criances, i un vi blanc, amb total personalitat i excel·lència. Els seus vins són fruit de l'obstinació per recuperar la tradició familiar, recollir i perpetuar el seu llegat.
Miño
Destilerías Miño, fundada el 1878 a O Carballiño (Ourense), és una empresa familiar dedicada a l’elaboració de licors i destil·lats tradicionals gallecs. Forma part del Grup Paniagua i es especialitza en la producció d’orujos, aiguardents i licors típics de Galícia, utilitzant mètodes artesanals combinats amb tecnologia moderna per garantir la qualitat dels seus productes. Amb una tradició de més de 140 anys, Destilerías Miño ha sabut mantenir el seu compromís amb l’autenticitat i l’excel·lència, posicionant-se com un referent en el sector dels destil·lats gallecs. Entre els seus productes destaquen l’orujo blanc, el licor cafè i la crema d’orujo, que reflecteixen la riquesa de les tradicions gallegues. A més, l’empresa col·labora en esdeveniments i activitats culturals que promouen el consum responsable i el coneixement dels licors autòctons.
Oxefruit
Oxefruit és una empresa que neix a València l’any 2013 dedicada a la fabricació i distribució de concentrats de fruites, originals i amb sabors purs i intensos. Tots els concentrats de fruites són elaborats amb ingredients d’alta qualitat I fruites 100% naturals, amb l’objectiu d’oferir un producte d’excel·lent sabor, textura I color.
Red Bull
Aquesta famosa marca de begudes energètiques va néixer a Àustria el 1980 i, des del seu llançament el 1987, ha revolucionat el mercat. Red Bull és actualment la beguda energètica més venuda del món i la seva presència a esdeveniments esportius de risc i d’entreteniment l’ha convertit, sens dubte, en la beguda dels atrevits, els amants de l’aventura, els qui volen viure amb tota l’energia o, en altres paraules, “tenir ales”. Recentment han incorporat una gamma de begudes refrescants ecològiques, amb variants de distintius sabors The ORGANICS by Red Bull ®.
Rives
El grup Rives és una empresa familiar de Puerto de Santa Maria (Cádiz) especialitzada en l’elaboració i distribució de destil·lats, espirituosos, licors i concentrats sense alcohol. Fundada l’any 1880, actualment disposa d’una àmplia i diversificada oferta de productes, on destaca la seva Ginebra Rives Special Gin Tridestilada, sent l’única destil·leria espanyola que fa servir el mètode London Dry Gin, el més pur.
Romate
Bodegas Sánchez Romate, fundada el 1781 a Jerez de la Frontera, és una de les bodegues més antigues d’Espanya. Al llarg de més de 240 anys, ha mantingut la seva independència i tradició familiar, elaborant vins i brandis d’alta qualitat. Entre els seus productes destacats es troba el brandi Cardenal Mendoza, creat el 1887 per al consum privat de la família i posteriorment comercialitzat gràcies a la seva excel·lència. La bodega ha estat proveïdora oficial d’institucions com la Cambra dels Lords del Regne Unit i el Sacre Palau Apostòlic del Vaticà. Les seves instal·lacions històriques alberguen més de 20.000 botes de roure americà, on envelleixen els seus vins i brandis seguint el tradicional sistema de criaderes i soleres. A més, ofereixen experiències d’enoturisme, permetent als visitants submergir-se en la rica història i processos d’elaboració dels seus productes.
Segadors del Delta
Neix com a cooperativa arrossera l’any 1860, però amb el pas dels anys s’obre a la producció d’altres productes derivats del seu ingredient principal, l’arròs. Els seus licors i espirituosos, segueixen els mateixos estàndards d’exigència que regeixen el conreu arrosser, oferint una gama d’excel·lent qualitat amb un licor de crema d’arròs, una variant amb herbes, una altra més cítrica (anomenada 1860) i un espirituós d’arròs.
Sonsierra
Bodegas Sonsierra, fundada el 1961 a San Vicente de la Sonsierra, es troba al cor de la Rioja Alta. Amb una tradició vinícola que es remunta a més de 2.000 anys, aprofita els excepcionals vinyes de la regió per elaborar vins de qualitat que reflecteixen la identitat del territori. Va ser la primera cooperativa de La Rioja a comercialitzar vins embotellats, destacant pel seu esperit innovador i pel reconeixement de l’origen dels seus vins a les etiquetes. Els seus vinyes, situats entre els 420 i 770 metres d’altitud, garanteixen una òptima maduració de les varietats autòctones Tempranillo i Viura. L’aposta per la innovació i la singularitat ha estat reconeguda amb guardons com el de “Cooperativa de l’Any” en 2019 i 2021.
Spirit and Brands
Des de l’any 2005, Sprit & Brands distribueix i desenvolupa marques de licors i spirtis Premium que destaquen per la seva modernitat, dinamisme i joventut.
Les seves marques són Jägermeister, Angostura, Portobello Road Gin, Purity Vodka, Molinari, Limoncello di Capri, Bols Liquors i Passoa.
Sumarroca
Sumarroca és un celler familiar situat al cor del Penedès, entre Barcelona i Tarragona, al costat del riu Anoia. Els seus orígens es remunten a Llimiana, al Pallars Jussà, on diverses generacions de la família Sumarroca es van dedicar al cultiu de la vinya. A principis dels anys 80, Carles Sumarroca es va traslladar al Penedès, adquirint les finques Molí Coloma a Subirats i Heretat Sabartés a Banyeres del Penedès. El 1999, van comprar l’antiga propietat del Marquès de Monistrol, rebatejada com a Finca Sumarroca, convertint-se en la finca més extensa de la comarca. Actualment, compten amb 464,8 hectàrees de vinyes pròpies, permetent-los autoabastir-se completament per a l’elaboració de vins i caves. Sumarroca combina tradició i innovació, treballant amb varietats autòctones i introduint-ne de noves, tot practicant una viticultura responsable i ecològica. A més, ofereixen experiències d’enoturisme, com visites als seus vinyes i cellers, tastos de vins i caves, i activitats culturals relacionades amb la cultura del vi.
Varias
La bodega Cava Varias es funda l’any 1918 per la família Miró, a Sant Sadurní d’Anoia (Alt Penedès). Actualment forma part de la D.O. Penedès i està situada al bressol de la D.O. Cava. El seu producte és el resultat de l’equilibri entre la tradició (les seves vinyes estan entre les més antigues de la població) i l’avantguarda tecnològica per millorar les seves elaboracions.
Varma
Grupo Varma és una empresa familiar espanyola fundada el 1942 per Don Hilario de la Mata, Marquès de Vargas. Es dedica a la distribució de begudes espirituoses, vins, productes d’alimentació i perfumeria. Al llarg de més de 80 anys d’història, ha construït un portafoli de més de 50 marques nacionals i internacionals, consolidant-se com un referent en el sector de la distribució a Espanya. Entre els seus èxits destacats, posseeix el Grupo Vinícola Marqués de Vargas, amb cellers a La Rioja, Ribera del Duero i Rías Baixas. A més, ha estat reconeguda com una de les millors empreses per treballar a Espanya el 2022.
Vermouth Rapitenc
Vermouth Rapitenc és una marca de vermut originària de la Ràpita, a les Terres de l’Ebre, amb una tradició que es remunta a 1966. El seu vermut, disponible en varietats vermell i blanc, s’elabora amb els millors ingredients, mantenint la qualitat i tradició que el caracteritzen. A la regió, demanar “un rapitenc” és sinònim de gaudir d’un vermut acompanyat de sifó i un “variat” d’aperitius com olives, musclos, escopinyes i anxoves, reflectint una arrelada cultura del vermut. A més, la marca ofereix còctels autèntics basats en el seu vermut, promovent un consum responsable i de qualitat.
Williams and Humbert
La historia de Bodegas Williams & Humbert va començar fa 130 anys, sent partícips de la creació de la D.O. Jerez-Xérès-Brandy. A dia d’avui és una de les bodegues amb més prestigi a nivell internacional, exportant a més de 80 països. De fet, les instal·lacions de les seves bodegues són les més grans d’Europa.